2bike4alzheimer

Een fietstocht om nooit te vergeten; ook in 2022

 

2bike4alzheimer 2021 was een onvergetelijke dag Er is een geweldig bedrag opgehaald. De teller staat inmiddels op bijna € 275.000. En er kan nog gedoneerd worden. Dank aan alle deelnemers die hieraan hebben bijdragen. Jullie inzet was geweldig. Nog even nagenieten? Dat kan via de aftermovie.

 

Op zaterdag 17 september 2022 vindt de 11e editie plaats. De officiële inschrijving start in 2022. Je kunt al wel jouw interesse doorgeven (vooraanmelden). Je bent dan verzekerd van deelname en je ontvangt een berichtje, zodra de officiële inschrijving start. op jouw fiets, laat je sponsoren voor een toekomst zonder dementie en fiets nieuwe, bijzondere herinneringen bij elkaar.

Deelnemen aan 2bike4alzheimer betekent deelnemen aan een goed georganiseerde fietstocht in de prachtige omgeving rondom Amersfoort, met uitstekende verzorging onderweg, veel sfeer en gezelligheid én een extra goed gevoel omdat je bijdraagt aan het genezen en voorkomen van dementie.

Iedereen kan meedoen, de afstanden variëren van 40 km tot en met 160 km, de keuze is aan jou. Van gelegenheidsfietsers tot doorgewinterde wielerfanaten.... je beleeft een bijzondere dag. 

> Meld je nu alvast aan voor 2022.

 

Je fietst samen met je oma, opa, kinderen, wielerclub, beste vriend(en) of vriendin(nen), de buurman of je collega's. Onderweg zorgen we ervoor dat je deze dag nooit meer vergeet. We leggen je herinneringen vast terwijl jij met elke kilometer geld inzamelt voor een toekomst zonder dementie. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje onderaan deze pagina. Hulp nodig bij het vinden van sponsors? Lees onze sponsortips.

 

Geld voor wetenschappelijk onderzoek

Alzheimer Nederland organiseert deze sponsortocht om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie. Laat je sponsoren door vrienden, familie en collega’s en draag zo een steentje bij. Daarmee help je om het streefbedrag van € 200.000 op te halen. Dat bedrag is hard nodig, want het aantal mensen dat met dementie te maken krijgt, stijgt elk jaar.

In Nederland hebben 290.000 mannen en vrouwen te kampen met dementie. De verwachting is dat in 2040 maar liefst 500.000 mensen de diagnose dementie hebben gekregen. Er is dus veel onderzoek nodig om betere inzichten te krijgen in de oorzaak, preventie, diagnose en behandeling van dementie. Met de opbrengst van 2bike4alzheimer kan Alzheimer Nederland het onderzoek naar dementie financieren.

 

 

 

 

 

Julie Meerveld: 'Geld voor onderzoek werven is belangrijk, dat doe ik graag. Maar 2bike4alzheimer vond ik by far de meest gezellige manier om dit te doen!'

 

 

 

 

 We houden op alle mogelijke manieren rekening met de overheidsadviezen die er nu en op het moment van het event gelden.

Lees meer Lees minder
Het is gewoon leuk je in te zetten voor mensen met dementie en geld in te zamelen. Top, doen! Gerda van Ginneken
24 Sep | 10:36

2bike4alzheimer editie 2021: een groot succes!

 We kijken terug op een mooi evenement 2bike4alzheimer 2021!  601 deelnemers 102 teams 10.014 donateurs! Record na record sneuvelde dit jaar! Zo mochten wij ook vaststellen dat het initiële streefbedrag ruim is overschreden. Op de dag van het evenement was er maar liefst 𝟐𝟔𝟖.𝟔𝟐𝟑 𝐞𝐮𝐫𝐨 opgehaald door onze fietsers!   Tom, de jongste teamcaptain, mocht het bedrag onthullen. Er komen nog steeds donaties aan deelnemers binnen en inmiddels staat de teller alweer ruim boven de 273.000 euro!    De deelnemers konden dit jaar kiezen uit mooie routes van 160, 120, 80 of 40 kilometer. De meeste deelnemers hebben in hun directe omgeving te maken met dementie, dus hun motivatie en enthousiasme is groot. Van gelegenheidsfietsers tot doorgewinterde wielerfanaten: samen maakten ze meer onderzoek naar dementie mogelijk. Het was een geweldige dag. Vrijwilligers, fietsers, donateurs en sponsors: hartstikke bedankt voor jullie enorme inzet!   Kijk je net als wij alweer uit naar de volgende editie? Je kunt je al vooraanmelden.