Ik fiets voor een toekomst zonder dementie

Vind jij dementie ook zo’n vreselijke ziekte? Ik wel en daarom doe ik mee aan 2bike4alzheimer, het evenement van Alzheimer Nederland. Op zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 fiets ik samen met mijn team 400 kilometer in 24 uur. Door ’s nachts te fietsen ervaren we wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme.

De route is uniek en bestaat uit de vijf etappes van 80 kilometer. De etappes vormen samen op de routekaart een vergeet-mij-nietje: hét symbool voor een toekomst zonder dementie.

Met 2bike4alzheimer vraag ik dus aandacht voor dementie en zamel ik geld in voor dementieonderzoek. Jouw steun is hard nodig, want maar liefst 280.000 mannen en vrouwen in Nederland hebben een vorm van dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar een half miljoen.

Kan ik op jou rekenen? Steun mijn actie (en daarmee Alzheimer Nederland) met wat jij kan missen. Alle beetjes helpen en zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie. Dankjewel!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 1.500 (166%)
Bekijk alle donateurs
2.500
17:43 uur
16-08-2020
Dirk, omdat je zo’n topper bent voor de marathon