Lid van team: Team de Wederloop

Lieve Ad, deze is voor jou!!

Nog te gaan

Einddatum: 18/09/2021

Lieve Ad deze is voor jou, dat is de naam van mijn actiepagina die denk ik al aan geeft dat ik voor een specifiek iemand ga fietsen. Ik fiets namelijk voor Ad, een levensgenieter die helaas op vroege leeftijd de diagnose Alzheimer kreeg. In het laatste jaar van zijn leven heb ik Ad ontmoet bij de dagbesteding. Ik was onder de indruk van Ad zijn verhaal, Ad was namelijk een intelligente man die een enorme verantwoordelijkheid had bij de Rabobank.

Ondanks zijn diagnose was Ad ontzettend positief, waar ik zoveel bewondering voor had. In het begin dat ik Ad leerde kennen maakten we vaak een lange wandeling, begeleidde ik Ad met sjoelen, schilderen of biljarten en hadden we het vaak over zijn voetbalclub HMVV. Dit klinkt allemaal heel makkelijk, maar dat was het niet meer voor Ad. Ondanks dat, was het met veel geduld en begeleiding toch nog mogelijk om deze dingen met hem te doen en als het hem dan lukte was hij zo blij en nam de onzekere blik in zijn ogen even af.

Helaas was er veel achteruitgang, hierdoor was het voor Ad in december niet meer mogelijk om naar de dagbesteding te komen. In het verpleeghuis had Ad 1 op 1 begeleiding nodig, dus ik besloot om daar te gaan werken zodat ik Ad kon helpen. En vanaf 16 december was het zover, ik gaf een paar dagen in de week 1 op 1 begeleiding aan Ad, vaak was dit de hele dag. Het was niet meer zoals eerst, in plaats van dat ik met Ad een lange wandeling zou gaan maken moest ik hem nu duwen in de rolstoel. Gesprekken over zijn voetbalclub of zijn dorp waren niet meer mogelijk. Maar wat we wel hadden, was contact en dat deed hem goed. Het gevoel voor hem dat ik aanwezig was, dat was genoeg. Het vast houden van een hand lijkt zo klein maar is in de laatste weken van Ad zijn leven ontzettend belangrijk voor hem geweest.

Ad heeft mij laten zien hoe mooi het is om in de zorg te werken en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. 
Zijn zus zei dat ik Ad zijn hartsvriendin was. 

23 februari 2020 is Ad(60) overleden, na de uitvaart heb ik beloofd aan zijn zussen dat ik 2bike4Alzheimer voor Ad ga fietsen en hiermee zoveel mogelijk geld ga ophalen voor dementie. Zo hoop ik nog wat voor de familie van Ad, die er onvoorwaardelijk voor hem zijn geweest te kunnen betekenen. 


Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 300 (118%)
Bekijk alle donateurs
25
09:52 uur
21-09-2020
Wereld Alzheimer Dag
34
15:14 uur
04-06-2020
Trots op jou Ellen! Bijdragen van afdeling de Iepenlaan. Het gaat je goed.
10
11:01 uur
11-04-2020
15
09:55 uur
11-04-2020
Kameraad