Lid van team: Vergeet me niet (je)

Voor een toekomst zonder dementie!

Vind jij dementie ook zo’n vreselijke ziekte? Ik wel en daarom doe ik mee aan 2bike4alzheimer, het event van Alzheimer Nederland. Met 2bike4alzheimer vraag ik aandacht voor dementie en zamel ik geld in voor dementieonderzoek. 

Mijn moeder lijdt aan dementie en daarom fiets ik mee. Ze lijdt aan FTD (Fronto Temporale Dementie), een vreselijke manier om oud te worden. Ze kreeg de diagnose toen ze 59 jaar was, maar toen was er al een lange zoektocht geweest naar de oorzaak van de verandering van haar gedrag. Bij deze vorm van dementie, veranderd in eerste instantie het gedrag heel erg, de vergeetachtigheid komt later. Artsen denken op deze leeftijd niet direct aan dementie, de oorzaak wordt eerder gezocht bij een burnout of andere psychische klachten. Deze ziekte heeft een enorme impact op uiteraard haarzelf maar ook op het hele gezin en alle mensen die om haar heen. Deze ziekte gun je niemand. Maar een (veel) eerdere diagnose had erg kunnen helpen in het maken van keuzes en al veel leed kunnen besparen. 

Steun daarom deze actie. Ik fiets 160 km, belachelijk veel voor mijn doen en ik hoop dat ik het red. Maar als jullie mij steunen door flink te doneren, kan ik niet anders dan de tocht te volbrengen. Ik zou zeggen, steun mij of geef je zelf op om te gaan fietsen. Alleen dan kunnen we wat aan dementie doen. Alvast heeeel erg bedankt voor jullie steun.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 3.000 (77%)
Bekijk alle donateurs
15
16:39 uur
18-09-2021
Alzheimer is een werkelijk vreselijke ziekte! Zo erg en intens verdrietig.
25
00:06 uur
18-09-2021
5
22:26 uur
17-09-2021
Voor dementie
25
20:18 uur
17-09-2021