Lid van team: Team Marcel

Ik fiets voor een toekomst zonder dementie

In 2015 leerde ik Vivian kennen en daarmee ook haar ouders. Haar vader leed aan dementie en had op (vrij) jonge leeftijd de diagnose te horen gekregen. Marcel was al een aantal jaar gediagnosticeerd en daardoor zat hij al in een gevorderd stadium toen ik hem ontmoette. Ik kan mij onze eerste ontmoeting nog goed herinneren. We hebben gelachen over kamperen en tenten opzetten en hij genoot van het gezelschap dat aan tafel zat. Het gezin maar ook ik als de vriend van Viv. Ik ben heel blij dat hij dat nog heeft meegekregen en ik hem nog heb leren kennen. Naarmate de tijd vorderde, hoe slechter het ging en hoe zwaarder het voor het was voor het gezin, zowel mentaal als fysiek om de zorg te bieden die hij nodig had. Iedereen die er bij betrokken was stond het gezin waar dat kon bij. Dit was mijn eerste ervaring met deze ziekte en ik hoop dat we met deze actie de wetenschap een steuntje in de rug kunnen geven en wie weet dementie uiteindelijk voorkomen of genezen. 

Daarom doe ik mee aan 2bike4alzheimer, het evenement van Alzheimer Nederland. Op zaterdag 18 september 2021 fiets ik 160 kilometer. Met 2bike4alzheimer vraag ik aandacht voor dementie en zamel ik geld in voor dementieonderzoek. Jouw steun is hard nodig, want maar liefst 290.000 mannen en vrouwen in Nederland hebben een vorm van dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar meer dan een half miljoen. Kan ik op jou rekenen? Steun mijn initiatief (en daarmee Alzheimer Nederland) met wat jij kan missen. Alle beetjes helpen en zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie. Dankjewel!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 300 (105%)
Bekijk alle donateurs
10
13:30 uur
17-09-2021
What an inspiring initiative! Good luck everyone and enjoy the ride as well :)
15
20:44 uur
16-09-2021
15
12:22 uur
15-09-2021
15
15:55 uur
13-09-2021