Challenge accepted

Wat alz.... al je herinneringen, 1 voor 1 verdwijnen? 1 op de 5 mensen krijgt dementie, en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Wat alz....jij het bent? 

In Nederland hebben ruim 280.000 mensen dementie en dit aantal zal als gevolg van de vergrijzing in de toekomst explosief stijgen naar meer dan een miljoen in 2040. Dementie is een syndroom dat wordt veroorzaakt door een hersenaandoening of hersenziekte. Als gevolg hiervan kan iemand steeds minder goed zelfstandig functioneren en uiteindelijk overlijdt een patient aan de gevolgen van dementie. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte Alzheimer (70%) gevolgd door vasculaire dementie (16%). Dementie is de volksziekte met de hoogste zorgkosten. Door de sterke toename van het aantal mensen met dementie zullen de zorgkosten en belasting op de samenleveing stijgen. In 2017 bedroegen de kosten voor dementiezorg 9,3 miljard, 9,5% van de totale gezondheidszorgkosten. Ondanks veel mooie initiatieven, zoals de Wonderfoon om ouderen een mooie herinnering te laten beleven, een Waakmand voor mantelzorgers, verandert er niks omdat genezing voor dementie niet mogelijk is.  

Alzheimer Nederland werkt met haar partners aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. En maken ze wetenschappelijk onderzoek mogelijk, door financiële ondersteuning.

Een van mijn persoonlijke doelen dit jaar is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar Alzheimer en om mantelzorgers middels een waakmand te steunen.

Daarom doen wij als team Bloem mee aan 2bike4alzheimer, het evenement van Alzheimer Nederland. Op zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 fietsen wij als team 400 kilometer in 24 uur. Door ’s nachts te fietsen ervaren we wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme. De route is uniek en bestaat uit de vijf etappes van 80 kilometer. De etappes vormen samen op de routekaart een vergeet-mij-nietje: hét symbool voor een toekomst zonder dementie. 

Kunnen we op jou rekenen? Steun ons initiatief (en daarmee Alzheimer Nederland) met wat jij kan missen. Alle beetjes helpen en zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie.

Dankjewel!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 1.200 (89%)
Bekijk alle donateurs
15
16:34 uur
17-09-2021
15
22:33 uur
16-09-2021
5
22:15 uur
16-09-2021
10
22:01 uur
16-09-2021
Zet hem op, Reinier!