Over 2bike4alzheimer

Ruim 280.000 mensen in Nederland hebben een vorm van dementie en als er nu niets gebeurt, stijgt dit aantal in 2040 naar een half miljoen. Daarom organiseren wij op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 voor de achtste keer de unieke fietstocht 2bike4alzheimer. Hiermee willen wij zoveel mogelijk geld ophalen voor meer onderzoek - want helaas is genezing nog niet mogelijk.

 

Unieke fietsroute

Tijdens dit sportieve evenement fietsen teams bestaande uit 4 tot 12 personen binnen 24 uur vijf etappes van 80 kilometer. De 24 uur staat voor het aantal uren per dag zorg die iemand met dementie nodig heeft. Door ‘s nachts te fietsen ervaren deelnemers wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme. De route van de vijf etappes vormen samen op de kaart een vergeet-mij-nietje: hét symbool voor een toekomst zonder dementie.

 

Doortrappen met 2bike4alzheimer

Alle teams starten en finishen bij recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen. De tocht van in totaal 400 kilometer wordt in duo's op de tandem of op een andere fiets, in estafettevorm, afgelegd. Er zijn steeds 2 teamleden aan het fietsen. Hoewel een goede basisconditie aan te raden is, bepaal je zelf hoe zwaar de tocht is. Als je team uit 4 fietsers bestaat, zit je vaker op de fiets dan als je team uit 8 of 10 fietsers bestaat. De duo's kunnen na elke etappe van 80 km bij de start-/finishlocatie wisselen. Maar neem je een chauffeur mee, dan kan je onderweg, bijvoorbeeld na elke 20, 30 of 40 km, van fietsers wisselen. De route wordt op eigen gelegenheid gefietst. De start is gezamenlijk en we verwachten dat alle teams zondag voor 12:00 uur finishen. De periode daartussen vul je samen met je team in. 

 

Fietsend bijdragen aan dementieonderzoek

Het ingezamelde bedrag gaat naar onderzoeken die Alzheimer Nederland financiert. Er is veel onderzoek nodig naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Dit geeft ons steeds betere inzichten in de oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van dementie. Een voorbeeld van onderzoek dat wij financieren, is onderzoek naar de afvoer van afvalstoffen uit de hersenen. Wanneer die afvoer niet goed verloopt, kunnen schadelijke stoffen zich ophopen. De onderzoekers gaan kijken wat de invloed is van het ‘afvoersysteem in de hersenen’ op de ziekte van Alzheimer. 

 

Inschrijf- en sponsorgeld

Om mee te doen aan 2bike4alzheimer vragen we € 50 inschrijfgeld per persoon. Hiervoor krijg je een compleet pakket aan begeleiding, faciliteiten, veiligheidshesje, avondmaaltijd en ontbijt. Bij aanmelding betaal je het inschrijfgeld direct via iDeal of creditcard. Daarnaast verwachten we dat je samen met je team minimaal € 1.500 aan sponsorgeld ophaalt voor onderzoek. Als teamlid maak je bij aanmelding een persoonlijke pagina aan. De teamcaptain maakt daarnaast ook één pagina voor het gehele team aan. Gaat jouw team onderling de competitie aan? Dan werf je jouw bijdrage via je persoonlijke pagina. Gebruik jullie teampagina als dit niet uitmaakt. 

 

Schrijf je in!

Wil je meedoen aan 2bike4alzheimer? Vorm een team en stem af wie de teamcaptain wordt. Hij/zij is eerste contactpersoon en meldt zich aan. Vervolgens kunnen de overige teamleden zich bij het team aansluiten. 

Meld je aan >

 

Downloads:

informatiebrochure Lees in het kort wat 2bike4alzheimer inhoudt. Deel ook gerust met je vrienden, familieleden of collega's.