De Routes

 

Geniet van de afwisselende omgeving

Doe je mee aan 2bike4alzheimer, dan zie je hoe prachtig Nederland is. De routes zijn enorm afwisselend. Van bossen, dijken,  tot aan het centrum van een grote stad, van mooie natuurgebieden tot gezellige dorpjes. 

De route gaat zoveel mogelijk over fietspaden, gemarkeerde fietsstroken of rustige, landelijke wegen. Grote delen van de route gaan via fietsknooppunten en Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Er staan geen routebordjes van 2bike4alzheimer langs de weg. Een paar dagen voor het evenement zijn de GPX-routebestanden en routebeschrijvingen te downloaden. De GPX-bestanden upload je in je navigatieapparaat of smartphoneapp. De tochten rijd je met behulp van jouw navigatie. De routebeschrijving gebruik je als back-up, bijvoorbeeld als je navigatie even niet werkt of als je verdwaald bent. Aan de hand van dit bestand zie je ook in welke richting de route wordt gereden. 

Het gebruik van een navigatieapparaat of navigatieapp is niet per se noodzakelijk bij de 40 en 80 kilometer tochten. De routebeschrijving in combinatie met een kilometerteller volstaat ook. 

 

Bekijk hier het overzicht van alle routes en de routes voor elke afstand apart in Komoot:

 

Routeoverzicht Komoot

Route 40 kilometer Komoot

Route 80 kilometer Komoot

Route 120 kilometer Komoot

Route 160 kilometer Komoot

 

Hieronder kun je de gpx-bestanden per afstand en de  routebestanden voor 40 en 80 kilometer in tekst en met plaatjes downloaden.

De gpx-bestanden kunnen op gps-apparaten en in diverse navigatie-apps op de telefoon geladen worden om onderweg te kunnen navigeren (bijvoorbeeld Strava, BikeGPX, Osmand).

Navigeer je met je telefoon, denk dan aan een extra powerbank. 

 Er zijn in totaal 8 downloads beschikbaar. Zie je ze niet allemaal, klik dan even op het pijltje rechts boven de downloads:
meer downloads -->

Downloads:

GPX-bestand 40 kilometer
GPX-bestand 80 kilometer
GPX-bestand 120 kilometer
GPX-bestand 160 kilometer
Route 40 kilometer alleen aanwijzingen
Route 80 kilometer alleen aanwijzingen
Route 40 kilometer inclusief plaatjes
Route 80 kilometer inclusief plaatjes