De Vergeet-mij-niet route

De route van 2bike4alzheimer is er niet zomaar één. Deze unieke route heeft namelijk de vorm van een vergeet-mij-nietje: hét symbool voor de strijd tegen dementie. Je fietst met je team vijf etappes van elk 80 kilometer. Samen vormen deze etappes (de blaadjes van de bloem) op de kaart een vergeet-mij-nietje. 

 

Geniet van de afwisselende omgeving

Doe je mee aan 2bike4alzheimer, dan zie je weer goed hoe prachtig Nederland is. De routes die je rijdt zijn namelijk enorm afwisselend. Van de polder tot aan het centrum van een grote stad, van mooie natuurgebieden tot de kleinste dorpjes. Bij zonsopgang én zonsondergang. Een deel van de route wordt in het donker afgelegd, dus zorg voor goede verlichting op je fiets.

De route gaat zoveel mogelijk over fietspaden, gemarkeerde fietsstroken of rustige, landelijke wegen. Grote delen van de route gaan via fietsknooppunten en Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Er staan geen routebordjes van 2bike4alzheimer langs de weg, wel zijn er (zie onderaan deze pagina) GPX-routebestanden en globale routebeschrijvingen te downloaden. De GPX-bestanden upload je in je navigatieapparaat of smartphoneapp. De etappes rijd je aan de hand van je navigatie. De globale routebeschrijving gebruik je als back-up, bijvoorbeeld als je navigatie even niet werkt of als je verdwaald bent. Aan de hand van dit bestand zie je ook in welke richting de route wordt gereden.  

Op elke route kun je als deelnemer gebruik maken van een rustpost, vijf in totaal dus. 

Schrijf je in!

Wil je meedoen aan 2bike4alzheimer? Vorm een team en stem af wie de teamcaptain wordt. Hij/zij is eerste contactpersoon en meldt zich aan. Vervolgens kunnen de overige teamleden zich bij het team aansluiten. 

Meld je aan >

Downloads:

Route 1) Voorthuizen - Apeldoorn
Route 2) Voorthuizen - Harderwijk
Route 3) Voorthuizen - Huizen
Route 4) Voorthuizen - Rhenen
Route 5) Voorthuizen - Wijk bij Duurstede
Tekstbestand alle routes