Samen fietsen voor meer onderzoek naar Dementie!

Met een team van collega’s gaan we fietsen voor meer geld voor onderzoek naar dementie. Hoe gaaf is dit! De teamspirit zit er goed in.

 

Ook bij Van Boxtel hebben we te maken met klanten die lijden aan dementie. Voor deze mensen is communiceren extra belangrijk. Ook zij willen zo lang mogelijk een actief sociaal leven leiden, waarbij een goed gehoor essentieel is. Behandeld gehoorverlies leidt tot verbeterde communicatievaardigheden. Als mensen sociaal actief blijven worden de hersenen gestimuleerd, op deze manier houd je de hersenen fit.

 

Onderzoek

Uit onderzoek (uitgevoerd door Lancet in 2020) is gebleken dat gehoorverlies de grootste beïnvloedbare risicofactor voor dementie is en dat het dragen van hoortoestellen het risico op dementie kan verlagen.

 

Hoorzorg die levens verandert

Onze medewerkers hebben regelmatig contact met mensen die aan dementie leiden en met hun familie. Onze audicien Kim Luiten in Amsterdam maakte het recent weer mee met een echtpaar. Na het aanmeten van hoortoestellen, werd al snel duidelijk dat de man veel meer had gemist dan de man en de vrouw hadden verwacht. Toen hij weer mee kon doen aan het gesprek, kreeg hij een grote glimlach op zijn gezicht. ‘Bij de na-controle kreeg ik meneer zelf aan de telefoon en kon hij me precies vertellen hoe het ging. Mooi om te zien hoe hij een stukje van zijn leven weer terug kon pakken doordat hij weer beter kon horen’, aldus Kim. ‘Zo bijzonder om te zien hoe belangrijk goed gehoor is voor mensen met Alzheimer’.

 

Mogen we op jou rekenen? Steun ons fietsers ! Alle beetjes helpen en zo werken we samen aan een toekomst zonder dementie. Dankjewel!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

van totaal € 3.600 (104%)
Bekijk alle donateurs
20
08:48 uur
21-09-2021
15
10:14 uur
18-09-2021
Goed bezig!
25
08:57 uur
18-09-2021
15
00:14 uur
18-09-2021
Hey zuster, morgen voor het goede doel. En ik hoop nog vele andere fietstochtjes!